Date Generale

1. Cupa Corporatiilor la Fotbal este organizata de AMM Design SRL cu sprijinul Primariei Municipiului Cluj-Napoca.

2. La prezenta competitie poate participa orice echipa de fotbal formata din angajati ai oricarei companii/institutii publice sau private, cu conditia respectarii urmatoarelorreguli:

a. Compania participanta trebuie sa isi desfasoare activitatea pe teritoriul Romaniei.

b. Compania participanta trebuie sa aiba un numar de minim 50 de angajati,conform informatiilor oficiale de pe site-ul Ministerului Finantelor.

3. In tabloul competitional sunt rezervate 4 locuri pentru echipele reprezentante ale autoritatilor locale ( Primaria, Consiliul Judetean, etc.) si pentru mass-medialocala.

4. Orice companie care este si sponsor al competitiei are dreptul de a-si inscrie oechipa.

5. Prin semnarea contractului de participare, echipele inscrise se obliga sa respecte clauzele contractuale, precum si prezentul regulament.

6. Regulamentul afisat pe site-ul www.cupacorporatiilor.ro are caracter oficial si poate fi modificat de catre organizatori doar cu anuntarea in prealabil a echipelor participante.

Proceduri Generale:

1. Programul de desfasurare este stabilit de catre organizator si trebuie respectat de echipe, care nu pot solicita amanari, reprogramari sau programari preferentiale.

2. Programul va fi disponibil in timp util si va fi comunicat si pe e-mail de catreorganizator.

3. Echipele participante sunt raspunzatoare atat pentru actiunile propriilor jucatori, cat si pentru actiunile suporterilor.

4. In incinta suprafetei de joc pot intra doar jucatorii, antrenorii si delegatii echipelor inscrise, pe baza foilor de joc eliberate in prealabil de catre organizator. Orice incalcare a acestei prevederi se face pe proprie raspundere.

5. Organizatorul se va ocupa de toate elementele necesare disputarii in bune conditii a competitiei: terenuri, nocturna, mingi, arbitri etc.

6. Meciurile se vor disputa de luni pana vineri intre orele 18-22.

7. Locatia de desfasurare a competitiei va fi terenul de joc din Baza sportiva Iuliu Hatiegan ( parcul Babes), pe terenul sintetic cu poarta de 5/2 m

Reguli principale de joc:

1. Sistemul de joc este 6 + 1, dar pe raportul de joc pot fi inscrisi maxim 10 jucatori. Lotul extins al fiecarei echipe poate fi format din maxim 15 jucatori. Tabelul nominal de inscriere al jucatorilor trebuie sa fie semnat si aprobat de departamentul HR al companiei.

2. Jucatorii participanti trebuie sa fie angajati permanenti ai companiilor participante sau a un unei companii din grup, in care proprietarul firmei la care jucatorul este angajat sa aiba cel putin 50% din actiuni . Nu este posibila participarea unor jucatori care nu sunt angajati ai companiilor.

3. Toti jucatorii din lotul extins trebuie comunicati la inceputul competitiei. Nu este posibila inlocuirea jucatorilor din lotul extins pe parcursul competitiei. Lista tuturor jucatorilor va fi publicata pe site-ul competitiei.

4. Cu 10 minute inaintea fiecarui meci, antrenorul sau capitanul echipei trebuie sa prezinte arbitrului foaia de joc cu numele celor 10 jucatori

5. Echipele vor avea tricouri cu numere distincte pentru a facilita identificarea jucatorilor care marcheaza si contabilizarea golurilor in topul golgeterilor.

6. Nu este permisa folosirea pantofilor sport speciali cu crampoane (ghete de fotbal cu crampoane mari, dedicate jocului pe iarba), pantofii de sport vor fi cei cu multicrampon pentru teren sintetic.

7. Partidele se vor desfasura in doua reprize a cate 25 de minute. Echipele au dreptul la o pauza intre cele doua reprize care sa nu depaseasca 5minute.

8. Fiecare echipa are dreptul la cate un time-out de repriza, fiecare cu durata de maxim 1minut.

9. Daca un jucator primeste al 2-lea avertisment (cartonas galben) in cursul aceluiasi joc si implicit cel rosu (cumul de cartonase galbene) va parasi incinta terenului de joc, echipa jucand in inferioritate numerica timp de 2 minute, dupa care va fi inlocuit cu un alt jucator inscris in raportul dejoc.

10. Daca un jucator primeste direct cartonas rosu, echipa va juca in inferioritate timp de 5 minute, dupa care va fi inlocuit cu un alt jucator inscris in raportul de joc.

11. Un jucator care este eliminat si i se arata cartonasul rosu in cursul unei partide, va fi suspendat cel putin un meci (depinde de gravitatea abaterii/greselii comise care va fi analizata de comisia de disciplina care va fi formata din organizatorii competitiei).

12. Cartonasele galbene se cumuleaza pe intreaga perioada de desfasurare a competitiei, cumulul de cartonase facandu-si efectul de la un meci la altul. Dupa terminarea grupelor, istoricul catonaselor se sterge, cu exceptia cartonaselor rosii. alin. 1 Un jucator care a cumulat 2 cartonase galbene in doua jocuri diferite va fi suspendat urmatoarea etapa ( 1 etapa). alin 2. Un jucator care primeste 2 cartonase galbene in timpul aceluiasi joc va fi suspendat in etapa urmatoare ( 1 etapa) alin 3. Un jucator care primeste cartonasul rosu poate fi suspendat de la o etapa pana la eliminarea din concurs, in functie de gravitatea abaterii: a) Un jucator loveste sau are intentia de a lovi un adversar/coechipier/oficial/persoana straina/ etc. va fi exclus din competitie b) Un jucator care se face vinovat de fault grosier va fi suspendat 2etape c) Un jucator care primeste 2 cartonase galbene va fi suspendat 1 etapa d) In cazul in care in timpul jocului, un jucator foloseste cuvinte si/sau face gesturi jignitoare, injurioase sau batjocoritoare, fata de un adversar/coechipier/oficial/persoana straina, arbitrul va opri jocul imediat si va elimina (cartonas rosu) jucatorul vinovat de pe terenul de joc, iar jocul va fi reluat cuo lovitura libera indirecta pentru echipa adversa care se va efectua de pe locul unde se afla mingea in momentul opririi jocului.

13. Jucatorul eliminat are obligatia de a parasi terenul de joc de indata.

14. Aruncarea de la margine se executa doar cu piciorul, de pe linia de margine sau din spatele acesteia, mingea trebuie sa fie oprita si sa se efectueze de pe locul in care mingea a parasit terenul de joc. Daca jucatorul executa aruncarea de la margine din interiorul terenului de joc sau daca mingea nu a fost oprita in momentul executarii sau nu se respecta locul de executare al aruncarii de la margine (maxim 1 metru stanga-dreapta fata de locul prin care mingea a depasit pe pamant sau in aer linia de margine), aruncarea de la margine revine echipei adverse.

15. Lovitura de la poarta va fi executata doar de portar cu mana, in caz contrar echipa adversa va primi o lovitura libera indirecta de pe locul comiteri abaterii.

16. La loviturile libere distanta la care va fi plasat zidul este de 5 metri, iar distanta la care trebuie sa plaseze un jucator advers la o aruncare de la margine este de 2 metri, in caz contrar jucatorul va fi avertizat cu cartonas galben.

17. Daca un jucator paseaza mingea propriului portar, acesta o va putea juca doar cu piciorul. Daca portarul prinde mingea in maini dupa ce i-a fost pasata de un coechipier cu piciorul, arbitrul va opri jocul si il va relua cu o lovitura libera indirecta pentru echipa adversa de pe locul unde s-a comis abaterea (de pe locul unde portarul a prins mingea inmaini).

18. NU sunt permise atacurile prin alunecare pe terenul de joc de nici un fel! ATENTIE : Incercarea de deposedare a unui adversar printr-o alunecare va fi sanctionata cu o lovitura libera indirecta pentru echipa adversa care se va executa de pe locul comiterii greselii/abaterii si avertisment (cartonas galben) pentru jucatorul vinovat de comportare nesportiva.Daca alunecarea se afectueaza la minge (ex. in incercarea de a o impiedica sa iasa din terenul de joc sau in incercarea de a inscrie un gol din alunecare, etc) echipa al carui jucator comite aceasta abatere va fi sanctionata cu o lovitura libera indirecta acordata echipei adversa de pe locul unde s-a comis abaterea.

19. Inlocuirile de jucatori se pot efectua „ ca la handbal”. Jucatorul inlocuitor nu va intra pe terenul de joc decat dupa iesirea jucatorului care va fi inlocuit si doar pe la linia mediana a terenului de joc. Un jucator care a fost inlocuit poate sa reparticipe la joc. Jucatorul inlocuit are oblicatia de a anunta arbitrul de schimbarea care urmeaza sa fie facuta si va intra pe terenul de joc doar cu permisiunea acestuia, in caz contrar va fi avertizat cu cartonasul galben.

20. In caz de egalitate intre 2 echipe in faza grupelor, criteriul de departajare este dat in ordine de: meciul direct, gol-averaj, goluri marcate, goluri primite. In cazul in care 2 echipe suntla egalitate si aceasta se mentine si dupa criteriile deja mentionate, echipele aflate in aceasta situatie vor mai juca o partida de departajare care va avea loc la o data stabilita de organizatorii competitiei.

21. In caz de egalitate intre 3 echipe clasamentul intre ele se va face prin anularea rezultatului cu cea de-a patra echipa indiferent daca aceasta este prima sau a patra in clasament.

22. Dupa grupe, in caz de egalitate se va trece direct la executarea de lovituri de la 7 metri (3 lovituri de echipa). Numele jucatorilor executanti vor fi comunicati arbitrului dupa incheierea partidei, inainte de executarea loviturilor de departajare. In cazul in care ambele echipe inscriu acelasi numar de goluri sau nu inscriu niciun gol, executarea loviturilor de departajare va continua in aceeasi ordine pana cand una din echipe inscrie iar cealalta rateaza (sau invers). Un jucator poate executa o lovitura de la 7 metri a2-a oara doar dupa ce toti jucatorii din echipa sa au executat fiecare o lovitura de departajare. Doar jucatorii aflati pe terenul de joc la sfarsitul celor 50 minute, pot executa lovituri de departajare. Daca o echipa are un numar mai mic de jucatori la sfarsitul celor 50 minute de joc (ex eliminare), echipa adversa are obligatia sa “egalizeze” numarul de jucatori prin “excluderea” unui jucator .

23. Daca o echipa nu se prezinta la ora stabilita pentru inceperea jocului, arbitrul va astepta 15 minute si apoi va fluiera sfarsitul joului. Meciul se declara pierdut cu scorul de 3-0 pentru echipa adversa.

24. Daca o echipa se retrage din competitie, urmatoarele meciuri ale acesteia vor fi pierdute automat cu scorul de 3-0. Echipele care au jucat deja cu echipa respectiva vor primi de asemenea 3 puncte pentru acel joc, iar golurile inscrise se pastreaza in evidenta pentru titlul de golgeter.

25. Neprezentarea unei echipe la doua jocuri din cadrul grupelor se sanctioneaza cu excluderea din competitie. La fel si neprezentarea la un meci cu caracter eliminatoriu.

26. In fazele finale ale competitiilor: (optimi, sferturi, semifinale, finala mica si finala mare), in caz de egalitate dupa terminarea celor 50 de minute regulamentare de joc, se va trece la executarea loviturilor de departajare. Fiecare echipa va executa cate 3 lovituri. In cazul in care ambele echipe inscriu acelasi numar de goluri sau nu inscriu niciun gol, executarea loviturilor de departajare va continua si se va executa cate o lovitura de catre fiecare echipa, pana cand una din ele va fi in avantaj. Mentiuni speciale: 1. Arbitrajul va fi asigurat de catre organizator. Toti arbitrii participanti sunt arbitri legitimati si activi in Campionatul Judetean, cu experienta in conducerea jocurilor de fotbal si minifotbal. 2. Nici o echipa nu are dreptul sa conteste/solicite prezenta si/sau nedelegarea unui anumit arbitru. In caz ca se refuza participarea la joc din cauza unui arbitru, echipa vapierde meciul automat cu 3-0, prin neprezentare. 3. Fiecare echipa trebuie sa fie formata exclusiv din angajati ai companiei. In cazul in care se constata ulterior ca o anumita echipa a folosit un „stranier”, aceasta va pierde automat meciul cu 3-0, doar in cazul in care scorul nu este mai mare, iar la urmatoarea abatere va fii exclusa automat din competitie. ATENTIE : Organizatorii nu isi asuma recunoasterea vreunui „ stranier” din componenta tututor echipelor. Daca exista o astfel de situatie, organizatorul are obligatia de a verifica apartenenta unui jucator la compania pe care o reprezinta, doar daca exista o contestatie in scris din partea oricarei alte echipe participante la competitie. Orice contestatie se va lua in considerare doar daca este facuta in scris, pe office@cupacorporatiilor.ro sau office@ammdesign.ro in maxim 24 de ore de la desfasurarea meciului in care jucatorul „stranier” a jucat. 4. Organizatorii se vor asigura sa existe toate elementele necesare desfasurarii meciurilor in cele mai bune conditii si in spiritul fairplay-ului. In cazul in care orice jucator, antrenor sau membru al staff-ului unei echipe agreseaza fizic un adversar, arbitru, coechipier, organizator etc., meciul va fi oprit imediat, iar echipa va pierde meciul cu 3-0. A doua abatere de acest gen a echipei respective se va solda cu excluderea automata din competitie si cu interdictia de a participa la urmatoarele 2 editii ale Cupei Corporatiilor. Pachetul de joc: 1. Organizatorul va pune la dispozitia participantilor un numar de 10 tricouri cu insemnele companiei, ale organizatorilor si ale partenerului principal. 2. Pe parcursul intregii competitii, organizatorul va pune la dispozitia fiecarei echipe apa, furnizata de unul din parteneri. 3. Jucatorii beneficiaza de asistenta medicala primara in timpul desfasurariimeciurilor. Important! Organizatorul isi rezerva dreptul de a aduce in orice moment completari si modificari prezentului regulament, inclusiv in ceea ce priveste formatul de joc, acestea fiind menite a conduce la buna desfasurare a competitiei. Orice modificare ulterioara publicarii prezentului regulament va fi adusa, in cel mai scurt timp, la cunostinta participantilor. Jucatorii participanti la aceasta competitie sunt responsabili pentru starea de sanatate avuta la data inceperii jocurilor. Organizatorul aduce la cunostinta tuturor jucatorilor inscrisi necesitatea de a-si efectua un control medical inaintea primului joc din competitie. Prin inscrierea in competitie, jucatorii inteleg pe deplin riscurile practicarii acestui sport, inclusiv riscul accidentarii grave sau alte posibile efecte asupra starii lor de sanatate. Astfel, in cazul unui eveniment nedorit care duce la accidentarea de orice fel a jucaatorilor pe intreaga perioada de desfasurare a competitiei, acestia se angajeaza sa nu formuleze nici o plangere sau pretentie de orice fel impotriva organizatorului competitiei.